Det bästa med motorsport, del 2

Välkomna tillbaka! Det har nu blivit dags för den andra delen i den här artikelserien. Som ni antagligen förstod redan i den första delen så älskar jag motorsport. I den här artikelserien försöker jag förklara varför som jag gillar motorsport, snabba bilar och motortävlingar så pass mycket.

Det bästa med motorsport, del 2

Det är en passion, med många olika moment som gör motorsport till en så spännande sport. Här finns inga filmande fotbollsdivor, inga genvägar, inga krusiduller. Här finns inga sätt att vinna än att vara bästa och komma först in i mål. Snabbast vinner, och är du inte snabbast så finns ingen annan utväg än att erkänna sig besegrad oh gratulera vinnaren. I den föregående artikeln skrev jag om farten, krascherna och hjältarna. I den här delen ska jag istället skriva om själva evenemangen, banorna och sist men inte minst fordonen: de häftiga bilarna och motorcyklarna som flyger fram över asfalten. Häng med om du kan.

Evenemangen

Det är något speciellt med de påkostade evenemang som arrangeras kring tävlingarna i motorsport. Det är flashigt, lyxigt och klassigt. Allt fokus är riktad mot bilar, fart och tävling. Redan när man börjar närma sig området så kan man känna den pulserande energin från alla förväntansfulla motorsportsentusiaster. Det är en känsla av att det är något stort, något episkt, på gång. Luften vibrerar som om den visste fan som var på gång. Dessutom får du en chans att träffa andra motorsportintresserade och prata lite bilar och så. Det är helt enkelt alltid en härlig upplevelse att gå på bilsportsevenemang – evenemangen i sig själva är väl värda varenda slant, även om utan själva tävlingarna!

Evenemangen

Banorna

Själv är jag också väldigt förtjust i banorna. Det är något lockande med asfalten som ringlar fram i ett finurligt och utmanande mönster. Sol, asfalt, gräs och gummi är en svårslagen kombination. Varenda kurva är noggrant planerad, varenda lutning och vinkel. Banorna i motorsport är perfektion, skapade för att ge förarna perfekta förutsättning för att köra riktigt fort. Och när däcken bränns mot asfalten är det en makalös känsla.

Banorna

Bilarna och motorcyklarna

Till sist har jag så klart sparat det allra bästa. Det som gör motorsport till motorsport. Så, för mig är det bästa med motorsport givetvis bilarna och motorcyklarna. För alla som över huvud taget är intresserade av bilar och motorer så är naturligtvis de extrema bilarna i motorsport något som lockar. De har det bästa av allt, och de är byggda av de skickligaste teknikerna, forskarna och mekanikerna – allt för att bryta sig fram mot nya hastigheter. Motorsportens uppgift är att hela tiden flytta gränserna för vad som är möjligt, och det är fordonen som ska göra det. Förarna kan bara köra till sin yttersta förmåga, trycka på gasen så mycket om möjligt och så vidare. Det är tekniken i bilarna, och bilarnas form med mera, som i slutändan slår nya hastighetsrekord. Därför är det så klart många som lockas av att se dessa vidunder i action. Att få se en riktigt racerbil gasa på är en mäktig känsla. Det är krafter och hastigheter som man inte kan förstå hemifrån soffan.

 

 

Relaterade inlägg