Franska sportbilar

Franska sportbilar

Franska sportbilar

Det finns inte många sporter som är lika spännande att titta på som motorsporter. Dos adrenalin som man får när man tittar på supersnabba och snygga bilar på banan är helt enkelt oförglömlig. Det är ingen tvekan om att franska bilföretag är en av de bästa i världen. Sådana märken som Renault, Citroen eller Peugeot är helt enkelt kända överallt och de är representerar riktigt god kvalitet samt jättegoda prestandaegenskaper.

Historien av de mest populära märken

Beroende på vad man söker, hos franska leverantörer kan man hitta en sportbil som kan används i daglig rutin samt sådana bilar som är anpassade till banor bara. Det hade varit ett stort fel att inte nämna Alpine här. Det var ett franskt märke som tagits över av Renault i 1973. Alpine var allra känt märke av sportbilar. Alpine som eget märke försvann kort efter den har köpts av Renault, men dess namn återstod som namn för en modell som Renault producerade, nämligen Renault Alpine. Alpine är en stor del av fransk bilhistorik och det finns många anledningar att tänka att den ska återskapas. En modell av Alpine- A110- har redan börjats produceras i 2017. Det är dock fortfarande själva början av återupplivning av Alpine.

Förutom de mest populära märken som Peugeot, Citroen eller Renault fransk industri har utvecklat många andra märken.

Historien av de mest populära märken

Till exempel inte många vet att det allra kända märke Bugatti inte är tyskt märke utan franskt. Bugatti är känd av utmärk design och snabbaste bilar i världen som stöds med faktum att deras bilar överstiger hastighet av 450 km/h utan något större problem. Faktum är Bugatti har designat och producerat de snabbaste produktionsbil. Deras nya bilar slår världsrekord regelbundet och nu kan de igen titulera sig som leverantör av Bugatti Chiron som nådde hastigheten av imponerande 490,5 km/h. Såklart är det hastigheten som inte kan uppnås på vanliga vägar eller själva motorvägar, men det är fortfarande jätte imponerande prestation.

Hur mycket kostar det?

Exempelvis pris för Renault Megane RS är ganska lågt jämfört med Bugatti Veyron eller Chiron. Det är dock stort kvalitetsskillnad mellan dessa två märken. Man kan köpa Renault Megane RS för bara 325 tusen kronor medan priset för Bugatti Chiron börjar med 30 miljoner kronor. Det som är värt att nämna är att prisen på lyxbilar väldigt stora eftersom nästan varje element av bilen är handgjord. Det kan man känna med första ögonkast när man ser på kvalitet av materialet som har använts i Bugatti. Det är värt att nämna Citroen GT här som kostar över 2 miljoner kronor. Skillnaden mellan andra billigare märken inte är så stort då till exempel Citroen DS3 GT Performance kostar nära 300 tusen kronor. Denna lilla skillnad gör att det inte finns många som bestämmer sig på ett visst märke baserat på kostnader utan de flesta väljer märket som de gillar bäst. Franska bilar representerar utmärk design, goda egenskaper samt väldig bekvämlighet. De franska märken vet vad som deras kunder förväntar och levererar bilar av bästa kvalitet.

Relaterade inlägg