Klassiska motorevent

Från Pebble Beach Kalifornien fortsätter vår resa i världen tillbaka till Europa för att ta ytterligare en titt på ett klassiskt race som funnits i mer än 100 år, så häng med till England.

Shelsley Walsh Speed Hill Climb

Motorsport i sin renaste form, det här är det brittiska mästerskapet i racing och även om Bexhill med anor från 1902 anses Shelsley Walsh vara vaggan i brittisk racing som värd i ett pittoreskt medelklasslandskap nära Worcester. Den första tävlingen ägde rum 1905 i augusti och med Midland Automobile Club som arrangör i mer än 110 år, klubben grundades 1901, är Shelsey Walsh det äldsta permanenta racingspåret i världen, äldre än Monza, Indianapolis, Le Mans eller Brooklands.

Flera gånger om året blir byn Shelsley Walsh en plats för racing och ekot av kraftfulla motorer skär genom det lugna brittiska landskapet. Med start mellan gamla träbyggnader som påminner om forna tider och bilar parkerade i skjul som en gång i tiden var stall var den 907 meter långa banan med höjdskillnad på 100 meter och maximala stigningar på 16 procent en riktig utmaning för dåtidens bilar och för många var det en bedrift att komma upp till toppen och dom smala vägarna som i vissa fall inte är breddare än 3,6 meter gjorde inte lättare att komma upp och ut ur skogen på raksträckan till målet mellan betesmarkerna.

Shelsley Walsh Speed Hill Climb

Dom brittiska mästerskapen består av flera olika klasser som Formel, sport, resebilar samt historiska fordon. Till den kategorin tillhör GN Spider cykelbil som Basil Davenport vann med 7 gånger på 20 talet men en gång ville inte polisen släppa in honom till depån eftersom dom inte trodde att något så fult och smutsigt kunde vara en framgångsrik racerbil. Shelsey Walsh var också det första racingloppet som kommenterades i Radio i juni 1932 och det första loppet med elektronisk tidtagning och betraktas idag som en av höjdpunkterna på den brittiska tävlingsscenen och med ett nytt avtal om hyra av marken är det med stor sannolikhet att vi får se detta lopp ytterligare ett bra tag och traditionen fortsätter. Loppet lockar ett stort antal åskådare som följer sina favoriter som i många fall har återkommit i sina noggrant underhållna bilar under flera decennier och det är vanligt att dessa män och kvinnor syns i veteranklassen. Dom brittiska mästerskapen består av flera olika klasser som Formel, sport, resebilar samt historiska fordon. Till den kategorin tillhör GN Spider cykelbil som Basil Davenport vann med 7 gånger på 20 talet men en gång ville inte polisen släppa in honom till depån eftersom dom inte trodde att något så fult och smutsigt kunde vara en framgångsrik racerbil. Shelsey Walsh var också det första racingloppet som kommenterades i Radio i juni 1932 och det första loppet med elektronisk tidtagning och betraktas idag som en av höjdpunkterna på den brittiska tävlingsscenen och med ett nytt avtal om hyra av marken är det med stor sannolikhet att vi får se detta lopp ytterligare ett bra tag och traditionen fortsätter.Loppet lockar ett stort antal åskådare som följer sina favoriter som i många fall har återkommit i sina noggrant underhållna bilar under flera decennier och det är vanligt att dessa män och kvinnor syns i veteranklassen.

Relaterade inlägg