Klassiska motorevent

Det finns så otroligt många olika klassiska event och för den som har en kärlek till motorer kan chansen att vara på ett av dom vara drömmen, nu kan vi inte erbjuda resor till något av dom men vi kan skriva om dom och i denna del går resan till Amerika.

Pebble Beach Concours d’ Elegance

Pebble Beach Concours D’Elegance är ett välgörenhetsarrangemang som hålls varje år på Pebble Beach golfbana som ligger i Kalifornien och anses vara ett av dom mest prestigefyllda evenemangen i sitt slag och har hållits årligen sen 1950 och är finalen på Monterey bil veckan som hålls i augusti varje år.

Concours D’elegance är en tävling i elegans för bilar tillverkade både före och efter krigsåren och bedöms efter äkthet, funktion, historia, stil i flera olika klassindelningar som, typ, tillverkare, ursprungsland, tidsperiod med mera. Domare väljer ut dom 3 bästa i varje klass samt väljer ut en av alla klassvinnare som evenemangets bästa samt det delas ut andra hedersutmärkelser till personer som betytt mycket för motorsporten genom årens lopp.

Från starten 1950 då det fanns 30 bilar i showen har detta evenemang vidgats från år till år och 2017 fanns det 204 bilar från 15 länder varav 54 av bilarna var med för första gången, det finns en regel som säger att vid val av deltagare ges bilar som inte varit med tidigare eller uppvisats på en annan biluppvisning samt att i allmänhet tillåts inte bilar att återkomma till Pebble Beach inom en 10årsperiod om det inte finns särskilda skäl som till exempel ägarbyte eller om bilen är nyligen restaurerad, vilket garanterar att fältet med bilar är unikt.

1929 Mercedes-Benz S Barker Tourer blev vald som evenemangets bästa i den 67e upplagan av Pebble Beach Concours d’Elegance 2017.

På senare år är detta evenemang inte bara för bilar då även gamla klassiska motorcyklar från innan 1959 har fått en egen klass, samt introduktionen av kategorin konserveringsbilar, denna kategori utformades för att vittna om tidens gång, där det inte är ovanligt att så kallade ladugårdsbilar finns.

Pebble Beach Concours d’ Elegance

Välgörenhet

Evenemanget samlar inte bara ihop människor med en passion för bilar utan är också ett välgörenhetsprojekt där intäkterna går till olika ändamål i närområdet och då främst för barn med inriktning på utbildning och 2016 gavs det ut 960 000 dollar i bidrag och stipendier från dom mer än 24 miljoner dollar som samlats in under årens lopp.

Med så många olika unika klassiska bilar som är i många fall värda omkring 1 miljon dollar på ett och samma ställe så är detta den perfekta platsen att vara på i augusti för den som älskar bilar och även om priset på biljetterna varierar en hel del beroende på vilket av biljettpaketen som väljs är detta evenemang helt klart värt varje krona och med alla dom olika arrangemangen som ingår i veckan, där det som oftast inte finns någon avgift för att besöka dom, finns det något för alla oavsett tjockleken på plånboken och en resa till Kalifornien med sol och stränder känns inte helt fel.

Välgörenhet

 

Relaterade inlägg