Läs mer om snabba bilar

Om du är intresserad av motorsport och snabba bilar, så finns det några böcker som du bara måste läsa. Ju mer man kan om snabba bilar, desto roligare blir det också att kolla på motorsport.

Läs mer om snabba bilar

När man förstår bilarnas historia, teknik och begränsningar så blir det ännu mer spännande att heja fram sin favorit. Om du har läst ett par böcker om sportbilar så kan du dessutom styla för polarna med dina kunskaper när ni ser en sportbil på stan. Om du verkligen är intresserad av bilar så är den här artikeln rätt för dig. Här ska jag nämligen tipsa om de bästa böckerna om sportbilar – böckerna du bara måste läsa för att fördjupa din kunskap om snabba bilar och motorsport.

De 66 hetaste superbilarna

Gillar du att läsa magasinet Gran Turismo? Då kommer du garanterat också att uppskatta att bläddra igenom den här boken. I samarbete med just Gran Turismo ger förlaget Lind & Co nämligen ut boken De 66 hetaste superbilarna. Redaktörer bakom boken är Peter Gunnars, Eric Lund, Gunnar Dackevall och Robert Peterson. Boken är skriven på svenska och utgiven 2014. Och titeln säger egentligen det mesta: den här boken ger dig just de 66 hetaste superbilarna. Här finns de hetaste bilarna från flera kända bilmärken, bland annat Porsche och Ferrari, men även Mercedes och Bugatti. Välskrivna texter blandas snyggt tillsammans med härliga bilder. Den här boken är något för dig som gillar att drömma om verkliga vrålåk.

De 66 hetaste superbilarna

I samma bokserie ingår även tvillingtiteln De 66 snabbaste superbilarna. Och här är fart centralt. Samma upplägg och samma förlag, men med ett tema som är mer inriktat på hastighet. Lättsamma texter tar oss genom historien och berättar om de snabbaste bilarna som någonsin bränt däck mot asfalt.

Superbilar

Ja, vad tror ni att den här boken handlar om? Rätt gissat: superbilar. Det är en bok skriven av författaren Paul Harrison. Här har han samlat allt han vet om riktigt snabba superbilar. Harrison skriver bland annat om vad det egentligen är som gör sportbilar så lockande; varför vänder vi alltid på huvudet när en superbil åker förbi? Här får du veta hemligheterna bakom de allra häftigaste superbilarna. Läs om deras historia och dröm dig bort till en annan värld där du sitter bakom ratten på en riktig monsterbil. Redaktör är Joe Harris och boken Superbilar är utgiven på Barthelson Förlag år 2016. Det här är en bok som du absolut borde ha hemma i bokhyllan. Den är alltid trevlig att ta fram och bläddra lite i då och då.

Superbilar

Värt att veta om snabba bilar

Den sista boken som jag ska skriva om i den här artikeln är Värt att veta om snabba bilar. Denna bok riktar sig egentligen till de lite yngre bilfantasterna, men kan även vara trevlig läsning för vuxna. Hur som helst skulle jag rekommendera att du köper den här boken till ditt barn om ni delar intresset för bilar. Med pedagogiskt språk och lättlästa svenska texter på klarspråk behandlar författarna Emanuel Gylling och Mikael Johnsson flera frågor om snabba sportbilar. På ett tydligt sätt förklarar författarna hur en sportbil fungerar och ger några allmänna fakta om snabba bilar, till exempel får du reda på vilken bil som är snabbast i världen! Boken blev utgiven och publicerad på Albinsson Sjöbergs bokförlag år 2011, men är fortfarande aktuell.

 

Relaterade inlägg